Заляха с боя прожекторите на паметника на Самуил 13.06 | 10:52

Около 20.00 часа снощи служители на общината са били пратени, за да премахнат боята

От Беатрис Николoва

Паметникът на цар Самуил в София продължава да е "трън в очите" на част от обществото. Неизвестни са залели прожекторите на монумента с боя, алармира пред OFFnews Михаил Скулев.

Около 20.00 часа снощи служители на общината са били пратени, за да премахнат боята.

"Художественото осветление около паметника беше залято с черна боя. Малко по-късно двама мъже, до колкото разбрахме от общината, дойдоха и успяха да го почистят. Това ли е начинът да се протестира срещу паметник, още повече току-що поставен?!?", пита Михаил.

Припомняме ви, че след откриването на паметника на цар Самуил стотици се възпротивиха на "светещите му очи". Нестандартният подход в погледа на един от най-великите български царе предизвика огромен спор в обществото.

Темата не беше подмината и от световните медии. ВВС публикува леко хумористичен материал, в който бяха приложени колажи на монумента със слънчеви очила и дори излизащи от очите лазерни лъчи, сякаш е Дарт Вейдър.

 

Въпреки нелепите сравнения, голяма част от столичани харесват паметника и смятат, че е направен добре, а идеята с "живите му очи" е оригинална. 

Водещи

Най-четени