Зам.-министърът Радослав Русев не е бил обвиняем 11.08 | 19:03

Прокуратурата само го е разпитвала

От Теодора Кокаланова

Новоназначеният зам.-министър на регионалното развитие Радослав Русев е проверяван от прокуратурата след сигнал за нарушения, но срещу него не е повдигнато обвинение. 

Това се казва в официално съобщение на министерството на регионалното развитие, след като се появи информация, че бившият министър Десислава Терзиева е подала сигнал срещу него, докато той е бил шеф на ВиК Добрич.

 Радослав Русев е давал показания пред прокуратурата в качеството си на бивш управител на ВиК Добрич като свидетел по цялостна проверка на дружеството за периода 2010 – 2013 г. В рамките на този четиригодишен период Русев е управлявал ВиК Добрич за девет месеца - ноември 2012 – август 2013. Проверките не са довели до повдигане на обвинения към Русев.

За периода на своето управление Радослав Русев е изготвил и стартирал оздравителна програма на дружеството. Част от конкретните постигнати резултати от нея включват: - намаляване на загубата от 700 хил.лв. (полугодие 2012) до 170 хил.лв. (полугодие 2013); - 16% нетно увеличение на събираемостта за същия период - Стабилизиране на фактурираните водни количества, след няколко години намаление - Изготвяне на воден и енергиен баланс, се казва още в съобщението.

Водещи

Най-четени