Зам.-шеф на ДАНС подаде оставка заради "достойните прокурори" 23.05 | 14:17

От родното ФБР не могли да докажат, че оттам не е изтичала информация

От Христина Рафаилова

Зам.-шефът на ДАНС Димитър Йорданов е подал оставка заради така наречените достойни прокурори. Това съобщи служебният премиер Марин Райков, цитиран от агенция "Фокус". 

Министър-председателят заяви, че ще приеме оставката му. 

Райков каза, че се е срещал на няколко пъти с шефа на родното ФБР Константин Казаков за случая с изтичането на документи по разследването за фалшивите бюлетини в Костинброд. На срещите Казаков заявил, че нямало възможност да бъдат отхвърлени твърденията, че информацията за случая е тръгнала от ведомството му. 

Поради това като ресорен зам.-шеф Йорданов приел да поеме цялата отговорност и затова напуска поста си. 

Премиерът добави, че не приел изцяло докладите на Казаков по случая, тъй като не съответствали напълно с тези на прокуратурата. 

"Прокуратурата прие тази формула. Това е становището не само на министър-председателя, но и на прокуратурата в резултат на извършената проверка. Имаме съгласието на Цацаров да споделя това становище. Според мен това е окончателната развръзка на този неприятен казус.

В писмото на "отговорните прокурори" се твърди, че държавното обвинение е било употребено за политически интереси в случая с фалшивите бюлетини в Костинброд.

По повод изтеклите документи за разследването главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че те не се излезли от прокуратурата и преди това са се намирали в ДАНС. 

Водещи

Най-четени