Замерят Мая Манолова с яйца 26.06 | 09:51

Протестът с чаша кафе пред НС се превърна в протест с яйца и домати

От Кремена Бедерева

Стотици хора се събраха около сградата на Народното събрание с чаша кафе в знак на протест срещу правителството. Те скандират и замеряха сградата на парламента с яйца и домати.

Обект на стрелбата стана и зам.-председателят на парламента Мая Манолова, която излезе при протестиращите, за да говори с тях.

Манолова ги е поканила на среща днес в 15 часа. Червената депутатка е била уцелена от яйце от протестиращите.

На влизане в сградата на Народното събрание тя се опита да разговаря с протестиращите, те отговориха с домати и яйца. Демонстрантите скандират "Оставка" и "Извини се, бе" и хвърлят предмети по фасадата.

Няма как в една демократична държава проблемите да се решават без разговори и без диалог. Ако си крещим, няма да има решения, коментира Мая Манолова.

Поканила съм тези от протестиращите, които имат предложения, да дойдат днес в 15:00 часа в парламента, посочи тя.

От 8:30 часа пред сградата на Народното събрание се събират хора на кафе в знак на протест срещу правителството и вече обградиха парламента. Протестиращите скандираха "Подайте оставка, за да отидем на работа".

Около парламента има заграждения и засилено полицейско присъствие. 

Постепенно протестиращите от главния вход на НС се преместиха до входа на БАН.

Същевременно парламентът няма да заседава поради липсата на кворум. При втория опит за събиране на необходимия брой народни представители в пленарната зала се регистрираха само 112 депутати.

В парламента отсъстват депутатите от ГЕРБ и от "Атака".

Следващото заседание на парламента ще се проведе утре (27 юни) от 9:00 часа при наличие на необходимия кворум, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.

В пленарната зала присъстваха министър-председателят Пламен Орешарски, министрите Цветлин Йовчев, Петър Чобанов, Искра Михайлова, Ангел Найденов и Таня Андреева.

Най-четени