Заместник-министър Златанов: Отиваме към тотален локдаун, ако нещата още ескалират 27.10 | 16:00

По думите му натискът върху контролиращите органи в момента е огромен, но се пренасочва ресурс. Здравните инспекции наемат доброволци. Имаме над 150 човека в системата на РЗИ, които са извън щата и те сега се включват, обяви замът на Стойчо Кацаров

От iNews.bg

При положение, че продължим в следващите дни с това темпо и се очертае едно високо плато, може би ще имаме възможността да не влезем в локдаун, но ако нещата продължават да ескалират – имайки предвид повече заразени, повече приети в болница, неминуемо ще се стигне и до локдаун, което е и последната мярка", каза пред БНР заместник - здравният министър Александър Златанов.

"Следим нещата в динамика и ще вземем решението на базата на данните. Няма да конкретизирам точна цифра на хора в болница, за да решим за локдаун, защото следим много параметри - тествани, ваксинирани, капацитет на болниците. Сега с тези много тествания излиза скритата заболеваемост. А резултатът на тези хора, които сега се тестват, ако е положителен, веднага се качва в единната информационна система, а те се карантинират", заяви още Златанов.

По думите му натискът върху контролиращите органи в момента е огромен, но се пренасочва ресурс. Здравните инспекции наемат доброволци. Имаме над 150 човека в системата на РЗИ, които са извън щата и те сега се включват.

Водещи

Най-четени