Запалиха автомобила на кандидат-кмет на Нови Искър 21.10 | 15:18

Реформаторите веднага реагираха, като предизборният щаб настоява за бързо разкриване на извършителите на палежа

От iNews.bg

Личният автомобил на кандидата за кмет на Нови Искър от Реформаторския блок Владислав Владимиров е бил запален пред дома му късно снощи, съобщиха от пресцентъра на РБ.

Пострадало е и имущество, както и кола на съседи, а полицията е изготвила протокол за престъплението.

Реформаторите веднага реагираха, като предизборният щаб настоява за бързо разкриване на извършителите на палежа и за прекратяване на посегателствата по политически причини срещу кандидати на РБ.

"Това е опит за политическо сплашване", категоричен е Владимиров

По думите му всички политически опоненти са изплашени от това, че ще пробие статуквото в Нови Искър и ще спре схемите на досегашните управници. Той е сигурен, че палежът на автомобила е по политически причини и е дело на политическите му опоненти.

1585029

Владимиров каза още, че този опит за сплашване още по-силно го мотивира да се бори за спечелване на кметския пост в Нови Искър, където хората от години искат да имат за кмет местен жител, какъвто е той.

РБ призовава щабовете на политическите партии да се разграничат от палежа. "Призоваваме кампанията да се води с идеи за развитието на българските общини, а не да се превръща в груба враждебност на политически опоненти, която днес вече се изроди до престъпление", заяви шефът на предизборния щаб на коалицията Найден Зеленогорски.

Реформаторите поискаха МВР и главният секретар незабавно да дадат официален отговор за хода на разследването на престъплението.

 

Водещи

Най-четени