Запалиха заведение на бившия кмет на с. Катунци 06.08 | 11:17

„Миналата година между двата тура ме заплашиха, че ще бъда взривен, убит, унищожен. Сега пак го правят”, смята Коцев

От Кремена Бедерева

Запалиха заведение в село Катунци, община Сандански. Това съобщи за Радио "Фокус”-Пирин Йорданка Шаркова, говорител на Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Заведението е кафе-аперитив "При кмета” и е собственост на бившия кмет на село Катунци Георги Коцев. Сигналът в полицията е получен към 1.20 часа, на 6 август.

"Взривиха ме за това, защото отстоявам политиката на БСП и съм успешен кмет на БСП", каза Коцев. "Миналата година между двата тура ме заплашиха, че ще бъда взривен, убит, унищожен. Сега пак го правят”. Той е категоричен, че палежът на заведението е, с цел да го сплашат.

"Явно започнаха изборите. Парламентарните избори започват с взрива при мен”, уточни Коцев. Това е ясен знак, че се страхуват и го предупреждават да не се включва в подготовката за парламентарните избори. Цялото заведение е съсипано.

"Врата, стъкла, оборудване, дървения, техника, всичко е увредено”, каза Коцев. Заведението не е работело по време на палежа, но е бил предупреден. Коцев каза, че е видял човек долу с черно БМВ. "Махна ми и ми каза, че съм предупреден и да внимавам къде ще ходя”, посочи Георги Коцев.

Той е баща на две деца и се страхува да говори повече. "Спирам да говоря. Страх ме е. Имам две деца”, каза Коцев. Той е предупредил полицията, но според него никой не взима мерки.

Запалена и изгоряла е входната врата на кафенето. Няма нанесени сериозни щети на заведението.

Няма и пострадали хора при пожара. В момента се работи и се установяват причините и начинът, по който е извършен палежът.

Водещи

Най-четени