Запалиха личния автомобил на съпругата на Иван Тотев 27.01 | 14:00

„5 г. управлявам Пловдив със самочувствие. Винаги може да има недоволни“, коментира кметът на Пловдив

От iNews.bg

Личният автомобил на съпругата на Иван Тотев е бил подпален. Инцидентът е от тази нощ, сигналът е подаден около два часа след полунощ, когато съседи забелязали, че колата на Деница Тотева е в пламъци.

Автомобилът е спортен модел, марка Hyundai и е взет на лизинг. Колата била паркирана в двора на къщата, където обикновено спирала и колата на Тотев. Но снощи автомобилът на кмета е нощувал на общинския паркинг пред сградата на местната власт.

Установено е, че вандалите са прескочили оградите и запалили колата след полунощ.

Самият Иван Тотев даде подробности за случая: "Колата на съпругата ми Деница е изгорял частично – само купето, тапицерията, таблото и кормилото. Отвън нищо му няма, двигателят не е засегнат от огъня".

Кметът отрича да е бил заплашван. "5 г. управлявам Пловдив със самочувствие. Винаги може да има недоволни, но не смятам, че с нашата работа сме засегнали някой и той да се обиди така, че да прибегне до палежи", обясни Тотев, цитиран от в. "24 часа".

Попитан да не би съпругата му, която преподава по немски език в престижна пловдивска гимназия да е писала двойка на някой ученик и той да си отмъщава, Тотев отговори: "Не изключваме абсолютно нищо - от ученически призиви за дървена ваканция до гръмнала запалка в купето".

Водещи

Най-четени