Запалиха светлините на коледното дърво в София 01.12 | 20:22

50-годишният бор на „Алабин“ ще символ на Коледа за последен път

От iNews.bg

Пъстри фойерверки озариха небето, а светлините на коледната елха на София грейнаха над усмихнатите лица на стотици малчугани, майки, баби и младежи, дошли на улица "Алабин” тази вечер.

Пред радостните погледи на посетителите точно в 19:00 часа бяха запалени светлините на коледното дърво - естествения 50-годишен бор, висок над 15 метра, пред хотел "Рила", което всяка година става символ на празника и носи коледно настроение у всички жители и гости на града.

Топлото време, липсата на сняг и ранната дата не попречиха на събралите се малки и големи да почувстват духа на един от най-светлите християнски празници – Коледа. Пред елхата столичани си пожелаха най-важното – здраве.

50-годишният бор на улица "Алабин” всяка година се превръща в чудна елха в центъра на столицата, която зарежда минувачите с коледно настроение. 2015-та обаче може би е последната му година като официално празнично дърво на града, на столичани и на гости на София. Преди дни спечелилата нов управленски мандат Йорданка Фандъкова съобщи, че София ще си има нова елха и съответно тя ще бъде на ново място – пред НДК, припомня БГНЕС.

Новата градска елха ще дойде заедно с цялостната реконструкция на парка при НДК. Кметът мотивира промяната с това, че пространството при улиците "Граф Игнатиев" и "Алабин" е малко и вече не е достатъчно за събирането на хората при запалването на коледната елха.

Водещи

Най-четени