Запис от камера поставя съмнение официалната версия за смъртта на хубавата Валя? 17.10 | 20:04

Видеото показва как върви в посока, обратна на моста, откъдето се смята, че е скочила

От Христина Рафаилова

Запис от видео камера  поставя съмнение официалната версия за смъртта на медицинската сестра Валентина Иванова. 

Кадърът показва как хубавата Валя върви към стълбите на Моряшкия паметник в Морската градина на Бургас. Монументът се намира в противоположната посока на моста, откъдето твърди полицията, че е скочила младата жена, пише в. "24 часа". 

"Показаха ми единствено този кадър . На него се вижда как сякаш Валя пада от небето на асфалта и тръгва към стълбите на паметника. А те водят към Морската градина, не към моста", сподели майката на удавеното момиче Пенка Иванова. Разследващите заявили на скърбящата жена, че в другата част на записа Валя я няма. 

Медицинската сестра   изчезна  безследно на 16 април, като последно е видяна от баща си.  По – късно той се самоуби в дома им. Тялото на младата жена беше открито на 19 май в района на пристанището на морския град. 

Майката на хубавата Валя отказва да повярва, че детето й се е самоубило. Тя  депозира  писмени искания за конкретни проверки. Майката твърди, че непознат мъж е опитал да разговаря с дъщеря й, като настоява това да бъде обстойно проверено. 

С оглед на нейните искания наблюдаващият прокурор Димо Маджаров поиска удължаване на разследването с още три месеца и възложи разследването на сектор Криминална полиция в ОД на МВР Бургас.

Най-вероятно Валя е била забъркана в нещо от свой близък приятел, на когото е имала доверие. Това не й е давало мира, , смята лелята на момичето Ваня. Тя си спомня, че дни преди 16 април Валя й споделила, че се чувства напрегнато и не може да спи.

Водещи

Най-четени