Заплатата на евродепутат е над 6000 евро, а контролът - като на ученик 22.12 | 10:15

. На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това".

От iNews.bg

Малко над 6 000 евро е заплатата на един евродепутат, заяви Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в Страсбург в репортаж на "Събуди се" по Нова тв.

120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург. Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания.

Според него в пленарната зала на Европарламента много се говори, но конкретните предложения са малко. Контролът за присъствия е като на ученик - подписваш се за всяко участие в дебат и комисия заяви още евродепутатът.

Да превеждаш "Под игото" е наглост", каза Слабаков по наболялата напоследък тема за превода ан роимана на Иван Вазов. На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това".

Водещи

Най-четени