Заподозреният Иван Тодоров призна за убийството на студентката Хюлия Маджар 06.04 | 16:00

Тялото на младата жена беше намерено на 4-ти януари, захвърлено край пътя

От iNews.bg

Основният заподозрян за убийството на студентката Хюлия Маджар Иван Тодоров се е признал за виновен, съобщава Дарик. Делото се гледа днес (06.04) във Варненския окръжен съд при закрити врата и по съкратената процедура по искане на подсъдимия, което значи че не са разпитвани свидетели, защото извършителят е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Заради съкратеното съдебно следствие, максималната присъда, която Тодоров може да получи е 30 години затвор. В този случай законът предвижда постановеното наказание да бъде намалено с 1/3.

В началото на разследването Тодоров отричаше да е извършил убийството, но пред съда днес призна, че е виновен за престъплението.

Тялото на Хюлия беше намерено на 4-ти януари 2014 год., захвърлено край пътя. Причината за смъртта беше жесток побой. След убийството на Хюлия подсъдимият Иван Тодоров праща SMS-и на баща й, в които иска откуп от 300 000 лева. Това заблуждава разследващите и му осигурява време, за да напусне страната. Иван е заловен в Холандия на 6-и януари. 

До ареста му се е стигнало, след като пътници от туристически автобус видели как той изхвърля тялото на момичето от багажника на колата си в лозовия масив. Те успели да дадат подробно описание както на външния му вид, така и на автомобила. Именно с този автомобил Иван Тодоров е избягал от България още същия ден. 

24-годишната Хюлия от село Белоградец била убита, защото отказала да прави секс с Тодоров.

В нощта на 1 януари 2014 г. Хюлия и Иван прекарали два часа в колата на подсъдимия. Той не е посочил как точно го е обидила Хюлия. Ударил я в лицето, тя излязла от автомобила и започнала да бяга. Иван я догонил и я ударил 6 пъти по главата с гаечен ключ. Именно тези удари причинили смъртта на 24-годишното момиче.

Убиецът и жертвата били приятели от деца, а след това и съученици. Иван е имал приятелка, която била много ревнива заради отношенията между него и Хюлия и дори няколко пъти го е напускала.

1490956

Прокурорът по делото Силвиян Иванов, заяви че подсъдимият е назовал "меко казано нелепа" причина за убийството на 24-годишната студентка.

"У Иван Тодоров се крие агресия, която може да се прояви в бъдеще и единственото адекватно и справедливо наказание е доживотен затвор", заяви пред съда прокурорът.

Адвокатът на родителите на жертвата Павел Димитров нарече позицията на Иван Тодоров "лъжа, фалш и пресметливот". Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове за по 150 000 лева.

Защитникът на осъдения Иван Тодоров заяви, че клиентът му е бил силно афектиран, когато е извършил убийството. Поведението му след престъплението и бягството му в Холандия се дължели на паника и не били белег за хладнокръвие.

 

Водещи

Най-четени