Запорът върху заплатата вече няма да ни застига неочаквано 30.03 | 15:00

Депутат се заема да ограничи правата на частните съдебни изпълнители

От Христина Рафаилова

Запорът върху заплатата, наложен от частните съдебни изпълнители, скоро време няма да  ни хваща неподготвени. 

Червеният депутат Страхил Ангелов се зае да ограничава правата на частните съдебни изпълнители, които те често превишавали.

Народният представител ще внесе проект за законодателни промени, които ще наложат известни рестрикции  върху правомощията на съсловната Камара. Това информира самият той в ефира на Нова телевизия.  

Социалистът ще предложи изменения Гражданскопроцесуалния кодекс, с които хората ще бъдат предупреждавани преди да им бъде наложен запор. 

Народният представител предлага да има таван на таксите, които съдебните изпълнители събират. Според него в момента с това се злоупотребявало и често се взимали такси, които не би трябвало да бъдат събирани.

Също така с проекта ще се въведе забрана за това държавата  и общините да възлагат на частни съдебни изпълнители да събират публични вземания. " Сега го правят и аз не мога да разбера на какво основание го правят", каза депутатът. 

Той предлага и да отпадне задължението правосъдното министерството да съгласува обявяването на  конкурс за избор на частен съдебен изпълнител с Камарата. 

Водещи

Най-четени