Започва последният транш от раздаването на хранителни помощи 02.12 | 09:18

Право на безплатни храни имат осем целеви групи

От Елица Елефтерова

От днес започва последният транш от раздаването на хранителни помощи от Европейския съюз в страната. Над 330 000 души ще получат пакети с продукти.

"Предвидено е на втория транш тези, които по една или друга причина не са успели да получат продуктите си на първия транш, да ги получат на втория, в това число и пропуснатите", обясни зам. генералният директор на БЧК Василка Каменова.

Пакетите за всеки човек включват по 2 кг ориз, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг фасул, 2 кг леща, 1 кг конфитюр, 2,5 кг мед, 900 г обикновени вафли и 1 кг картофено пюре. Храните ще бъдат раздавани в пунктовете на Българския червен кръст (БЧК) в цялата страна.

Списък с пунктовете на БЧК и графика за раздаването на продуктите заинтересованите могат да намерят на официалната страница на ДФ "Земеделие".

Право на безплатни храни имат осем целеви групи, които са определени от Агенцията за социално подпомагане.

Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година; хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания.

Най-много хора с право на хранителни помощи има в Пловдив, София, Благоевград, Враца, Пазарджик и Плевен.

Водещи

Най-четени