Започва преброяване на населението в Несебър 01.11 | 10:25

За последен път българското население е преброено през 2001 година

От Силвия Стоядинова

Кметът на община Несебър Николай Димитров е назначил общинска преброителна комисия, със заповед №1110 от 18.08.2010г., на основание чл. 19 от Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България,съобщават от пресцентъра на общината.

Първото заседание на комисията се проведе в петък (31 октомври) в сградата на общинска Администрация Несебър като председател на комисията ще бъде секретарят на община Несебър Стойко Стоянов.

Целта на „Преброяване’2011” е да се осигури надеждна и изчерпателна информация за населението и жилищния фонд в страната. Чрез него ще се получат статистически данни за броя и състава на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност и други демографски и етнокултурни признаци, за размерите и характеристиките на сградния и жилищен фонд, за условията на живот на хората.

За последен път българското население е било преброено през 2001 година. Европейският парламент е определил 2011 за годината, в която ще се проведат преброявания във всички страни-членки на Европейския съюз, с цел да се осигури съпоставимост и сравнение на данните в различните държави.

Водещи

Най-четени