Започва проверка на строежите в местността „Алепу“ 04.03 | 15:41

Причина за нея са подадени сигнали за строителство

От iNews

Проверка за извършени строителни дейности ще се проведе утре в местността "Алепу", община Созопол. Инспекцията цели да установи дали има само брегоукрепване, или не е спряно строителството на курортен комплекс. 

Причина за нея са подадени сигнали за строителство, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Тя е по нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Нестров, а нейната реализация ще се осъществи от шефа на регионалното ДНСК – Югоизточен район – Бургас инж. Милен Ненчев.

По-рано тази година, в края на януари, отново бе извършена проверка на терен от арх. Иван Несторов. За местността "Алепу” със свое писмо от 24 януари 2017 г. МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж за "Курортен комплекс Алепу вилидж", етапно строителство с първи етап "Укрепване на свлачище" и втори - три вилни сгради, намиращи се в "Алепу", община Созопол.

С оглед установените нарушения и пропуски при издадените разрешения и строителните книжа на строежа, с писмо от 5 февруари т.г. на началника на РДНСК - Бургас, са дадени предписания на кмета и на главния архитект на община Созопол издаденото разрешение за строеж да се коригира, с цел разграничаване на етапността на брегоукрепването и строителството на вили. На 1 март е издадена заповед, с която са коригирани части от технически-инвестиционния проект, свързани с брегоукрепването и вилните сгради.

Водещи

Най-четени