Започва разследване заради удавеното в Дунав момче 07.04 | 07:22

Разпитани са двама румънски граничари

От Мая Александрова

Окръжната прокуратура в Силистра започва разследване на смъртта на удавеното в Дунав 14-годишно момче.
Двама румънски граничари са разпитани за инцидента от петък, когато детето падна в канал, вливащ се в реката, след преследване от граничен патрул.

По първоначалните данни на полицията момчето и трима негови приятели, улисани в игра, пресекли полосата и навлезли в румънска територия. Там децата попаднали на граничен паттрул.

Румънските униформени им наредили да спрат за проверка, но момчетата се подплашили и хукнали обратно. Граничарите ги последвали.

При бягството едно от момчетата се подхлъзнало и паднало в канал на метри от града. Очевидец на случката станал местен рибар, но той не успял да помогне.

Румънските граничари са дали показания за случилото се, след което са освободени. МВР търси очевидци на инцидента, съобщава в. "24 часа".

От полицията отказаха да съобщят имената на момчето, чието издирване във водите на канала продължи часове, преди тялото му да бъде открито в събота сутринта от водолази на гражданска защита.

Според близки до разследването децата били от ромски семейства, а загиналото момче се казва Ерхан. Хора от Силистра твърдят обаче, че то е сирийче.

Водещи

Най-четени