Започва разчистване след наводненията във Видинско 24.04 | 16:46

Социалното министерство ще осигури помощи на пострадалите

От Филипа Тодева

Правителството ще отпусне спешно бройки от програмите за временна заетост и още в понеделник ще се започне работа за отстраняване на щетите и за разчистване на коритата на реките. Това обяви председателят на парламента Михаил Миков при посещението си в пострадалото от наводнението село Плешивец във Видинско. Миков се срещна с жителите, чиито домове са пострадали при обилните валежи тази нощ.

Снощи Миков е посетил Долни и Горни Лом, община Чупрене, където също има наводнени имоти и къщи от проливните дъждове. "Разговаряхме с министър Хасан Адемов и уточнихме, че утре на място в село Плешивец ще дойдат представители на социалното министерство и на най-засегнатите от наводнението ще бъдат осигурени продукти от първа необходимост", каза Миков.

Той благодари на представители на Гражданска защита и на всички институции, които помагат за отстраняване на щетите от бедствието, допълва БТА.

По-рано през деня стана ясно, че тази вечер Областният управител ще свика Кризисния щаб във Видин. Бедствено положение ще бъде обявено в община Ружинци.

Водещи

Най-четени