Започва строежът на 7 нови метростанции в София 10.11 | 17:52

Предстои и реконструкцията на кръстовището на бул. „България” и бул. „Акад. Иван Гешов”

От iNews.bg

Столичната община обяви, че до края на годината ще започне изграждането на 7 нови метространции. Те са част от третия метролъч. Заедно с това започва и отдавна планирания ремонт на кръстовището на бул. "България” и бул.”Акад. Иван Гешов”, обяви преизбраният столичен кмет Йорданка Фандъкова.

До момента в София са ремонтирани 13 моста, остава да се довършат още осем, съобщиха от общината. Има готовност за стартиране на работата по 7-те станции по трети метродиаметър, чака се само подписването на договора с ОП до края на годината. "В момента фирмите правят своята подготовка, имаме вече ясното за организацията на движението. На три от станциите ще има затруднение. На останалите ще се опитаме да направим така, че да няма сериозно затруднение", коментира Фандъкова пред Европа тв.

Заедно с изграждането на метростанциите ще започне и реконструкцията на кръстовището на бул. "България” и бул. "Акад. Иван Гешов”. То ще бъде на две нива, като второто ще бъде кръгово кръстовище, което ще улеснява движението, обяви още столичният кмет.

Стана ясно също така, че от планираните ремонтни дейности на двадесет и едно мостови съоръжения, до този момент са ремонтирани 13. До края на година ще бъдат реконструирани още 8.

Водещи

Най-четени