Започва строежът на два нови лъча на метрото 11.08 | 09:30

Освен това ремонтът при НДК трябва да бъде довършен до края на годината

От iNews.bg

Тази година започва изграждането на централната част от третия лъч - от Малък градски театър зад канала до "Красно село". Възложила съм да започне и работата в участъка към "Овча купел". До четири години двата ще бъдат завършени с българско и европейско финансиране.

Това заяви пред bTV кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV. Тя заяви още, че до края на годината ремонтът при НДК трябва да бъде довършен, с изключение на пространството пред самия НДК, където бяха установени сериозни проблеми с хидроизолацията - този участък ще го правим догодина, каза още Фандъкова.

По нейни думи вече е започнало и по-масираното ремонтиране на кварталните улици, изграждат се изцяло 30 от тях.

До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по бул. "Черни връх" до улица "Сребърна". В момента се извършват процедури по отчуждаване, а най-късно напролет булевардът ще бъде пуснат изцяло.

 

В някои случаи улиците са непроходими, защото върху тротоарите са паркирани автомобили. За да предотвратим това, сме поставили над 120 000 колчета. За 3 години сме ремонтирали над 120 км тротоари, но предизвикателството още е много голямо, заяви Фандъкова по повод недоволството на майките от непроходими тротоари и подлези.

Подлезите са изграждани преди много години. За да решим проблема на Ларгото, като втори етап се предвижда изграждането на асансьор при "Света Неделя", проектира се асансьор и откъм ЦУМ. Втори асансьор ще има и метростанция "Люлин".

Тя коментира и предстоящите местни избори.

Надявам се кампанията да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София, заяви настоящият кмет.

 

За предстоящата предизборна кампания тя каза още, че целта ѝ в момента е ремонтите да бъдат приключени максимално бързо и посочи, че ще води кампания единствено в последния месец. Въпреки това Фандъъкова заяви, че няма притеснения за изборите, защото екипът ѝ работи във всички сфери през последните години.

Водещи

Най-четени