Започва третото за месеца голямо прибиране 24.05 | 09:47

Интензивен трафик се очаква на много от основните пътища в страната

От iNews.bg

Днес ще бъде третото за месеца и петото за годината голямо прибиране. Покрай поредното струпване на няколко последователни почивни дни, стотици хиляди българи предприеха пътувания до родните места и екскурзии в страната и в чужбина. Предвид утрешния първи работен ден след дългия уикенд от обяд се очаква засилен трафик по повечето основни пътни артерии на страната. В тази връзка от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) и КАТ ще направят специална организация на движението по най-натоварените отсечки.

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата.

Ограничението за движение на големи камиони важи още и за пътищата Видин – Ботевград, Велико Търново – Шумен, Русе - Велико Търново, ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево", Дуранкулак – Варна – Бургас, Околовръстен път София, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив – Смолян и Бургас – Царево.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 10 ч. до 20 ч., ще има две ленти за влизащите в София от Перник и магистрала "Струма”. От АПИ припомнят, че алтернативен маршрут е магистрала "Люлин".

Днес ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на магистрала "Хемус", където в платното в обратната посока е затворено за ремонт.

Водещи

Най-четени