Започна „Голямото завръщане”, от обяд трафикът става все по-засилен 06.09 | 13:31

На „Кулата” обаче има изненада, усиленото движение продължава да е в посока Гърция

От iNews.bg

Голямото завръщане в посока София след четирите почивни дни започна. Очаквано трафикът е най-силен към София. Традиционно един от най-натоварените пътища е е-79. По обяд днес средната скорост между Симитли и Благоевград е 40 км/час, предаде БГНЕС. При първия град се събират двата потока пътуващи - идващите от Банско и тези от "Кулата”, почивали в Гърция. При село Железница колоната почти спира, скоростта пада на 20 км/час. В района на Благоевград движението е нормално, поради факта че има два подхода за включване в автомагистрала "Струма".

Голяма част от почивалите в курортите ни и в Гърция се завърнаха снощи, кошмарът бе между 20:00 и 22:00 ч., когато заради горелия молдовски автобус движението между Симитли и Благоевград буквално спря за часове поради пренасочване на трафика по обходния път покрай тунела при Железница.

Очаква се в ранните следобедни часове трафикът към Дупница и София да се засили, все пак 17 000 моторни превозни средства напуснаха страната през ГКПП "Кулата-Промахон” в петък и събота. Интересното е обаче, че към момента там движението продължава да е в пъти по-сериозно в посока Гърция. Опашката от чакащи да преминат в югозападната ни съседка е 5 км, докато автомобили в България почти не влизат, предаде бТВ. Хората в колите от нашата страна на границата продължават да са изнервени. Някои от тях се оплакват, че в рамките на час са се придвижили с едва 100 метра напред.

Водещи

Най-четени