Започна ваксинирането срещу коронавирус и на полицаите 10.02 | 17:03

Първите 210 имунизирани доброволно униформени са от СДВР

От iNews.bg

От тази сутрин започна ваксинирането на служителите на МВР срещу COVID-19.  Процесът на имунизация е организиран от Медицинския институт на МВР и  стартира след получаването на 3000 дози противовирусна ваксина. На етапа са ангажирани три медицински екипа на болницата, които в рамките на няколко часа днес поставиха първата доза ваксина на 210 служители на СДВР, заявили своето желание в прогнозно изготвените списъци за имунизация. 

В Медицинския институт на МВР е създадена предварителна организация и е изготвен план, според който освен в столицата мобилни екипи ще започнат имунизация и на заявилите желание за ваксиниране служители от областните дирекции в страната.
Служителите на МВР попадат във Фаза 3 на Националния ваксинационен план като служители в сектори с жизнено важни функции за поддържане на обществото.  С приоритет ваксини ще бъдат поставени на служителите, които работят на първа линия.  Предвижда се периодично актуализиране на списъците, тъй като се очаква динамика в броя на желаещите.




Водещи

Най-четени