Започна голямото прибиране 01.01 | 13:49

На входовете и изходите на всички големи градове има специална организация на движението

От iNews

Много интензивен трафик се очаква в следобедните часове днес, в последния почивен ден. Това предупреждават от Пътна полиция, цитирани от БНР.

С цел повишаване на безопасността и облекчаване на трафика от 14 до 20 часа днес се спира движението на камионите над 12 тона по  автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

От Пътната агенция предупреждават, че в момента заради  мъгла видимостта е намалена до 50 м. по път Е-79 между Видин и Димово. Началникът на "Пътна полиция" Росен Рапчев  предупреди, че заради множеството ремонти на автомагистрала "Хемус" там също е създадена специална организация на движението, особено около тунелите.

"Имаме екипи, които да спрат и да образуват тази тапа малко  преди тунела. Знаете, че имахме негативен случай да остават в тунела граждани  дълго време. Това е причината преди тунела да се извършва допълнително забавяне  на трафика, за да не се образува колона в самия тунел", каза Росен Рапчев. На входовете и изходите на всички големи градове ще има  специална организация на движението. Главен инспектор Любомир Костадинов от столичната пътна полиция предупреди къде се очакват най-сериозните проблеми на  входовете на София. 

"Това ще бъдат Горубляне-Околовръстното, КПП-то подхода към  "Младост" и самият "Павел Красов" и "Цариградско шосе". Очакваме проблем да ни създаде и магистрала "Люлин", но най-вече в подхода от Перник към София, каза  той. 

Водещи

Най-четени