Започнаха да палят автомобили и в страната* 14.12 | 10:58

Засега няма данни за връзка с палежите в София

От Филипа Тодева

Започнаха да палят автомобили и в страната. От противопожарната служба в Бургас съобщиха, цитирани от БТА, че снощи в морския град е изгорял лек автомобил с марка Audi. Возилото е изгоряло изцяло, а сигналът е получен около 21 часа.

Първоначалният оглед показва, че под капака има обгоряло петно, за което се смята че е от вид течност за възпламеняване. Дали е използван запалител ще стане ясно през деня, когато ще бъде извършен повторен оглед на останките от автомобила. В момента се търси собственикът на колата.

Междувременно автомобил изгоря изцяло и в гараж в чернооченското село Соколите, съобщиха от ОД на МВР в Кърджали. Колата, марка Volkswagen Passat, е собственост на 42-годишен жител на същото село, който лично е сигнализирал за пожара на тел. 112. От полицията коментират, че все още не е ясно дали колата и гаражът са запалени умишлено. 

iNews припомня, че това е пореден палеж на леки коли, но първи извън София. Междувременно полицията съобщи, че два автомобила са били опожарени в село Китанчево, община Исперих. Тези инциденти са станали между полунощ и 3:00 часа. Автомобилите са били паркирани в дома на жител на селото. Причините за двата палежа се изясняват.

За последния месец и половина 36 автомобила бяха опожарени в различни столични квартали – "Люлин”, "Младост”, "Хаджи Димитър”, "Западен парк", а късно снощи (13 декември) и в "Студентски град". При последния палеж изгоряха още три леки коли. Засега не се съобщава за връзка между палежите в София и този в Бургас.

От МВР съобщиха, че са задържали мъж, заподозрян за палеж на автомобили в ж.к. "Западен парк” в нощта на 11 срещу 12 декември. 33-годишният В.Н., известен с прякора Куката, е криминално проявен. Той има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Мъжът има и условна присъда за кражба. На В.Н. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Издирват се негови съучастници. Действията на полицията по разкриване на извършителите на останалите палежи на леки коли в столицата продължават.

 

*Информацията е актуализирана към 12:40 часа.  

Водещи

Най-четени