Засилват контрола на превозите на пътници по празниците 21.12 | 07:26

Търсят нарушения при автобусите и такситата

От Кремена Бедерева

Засилване на превантивния контрол на превозите на пътници по време на коледните и новогодишни празници ще осъществи Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". 

Това е разпоредил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тези мерки се предприемат във връзка с очакваното увеличение на пътникопотока и движението по републиканската и областната пътни мрежи по време на празниците.

За да се гарантира безопасното и безпроблемно придвижване на хората, "Автомобилна администрация" ще засили контролната дейност на местата, където се очаква концентрация на пътникопоток - автогари, ж.п. гари, аерогари и др.

Инспекторите ще проверяват за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при извършването на обществен превоз на пътници с автобуси и леки таксиметрови автомобили.

Проверяващите ще следят и за издаване на билети и багажни разписки, както и за правостоящи пътници и нерегламентирани превози.

При нарушения пътниците могат да се обръщат към инспекторите или да подават сигнали на горещия телефон за нередности в транспорта 02 940 9400.

Водещи

Най-четени