Засилен контрол по автомагистралите в страната 27.04 | 09:30

Масови проверки в храмовете за спазване на правилата за безопасност

От iNews.bg

В навечерието на Великден полицията и пожарната започнаха масови проверки в храмовете за спазване на правилата за безопасност. При констатирани нарушения ще бъдат налагани санкции в размер от 20 до 2 000 лева.

Заради серията празнични дни е засилен контролът по автомагистралите в страната. Вчера на граничните пунктове с Гърция и Турция се образуваха километрични колони. А срив в митническата система на "Капитан Андреево” предизвика допълнителни проблеми с трафика. 

На граничния пункт при Малко Търново обстановката е спокойна. В събота сутринта системите на границата работят.

"Трафикът в петък вечерта продължи до 2.30 часа сутринта. Създадена е организация на пунктовете. Има осигурени екипи, които да се вклюат за допълнително подсилване на екипите. В събота не очакваме трафик като в петъчния ден, но имаме готовност. Проверката трае около 30-40 секунди, ако няма налагаща се допълнителна необходимост от проверка", казаначалникът на ГКПП при Малко Търново главен инспектор Пламен Иванов.

На българо-гръцката границата на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен. На българо-македонската граница трафикът е нормален.На българо-румънската граница, на Дунав мост, трафикът е интензивен.

Водещи

Най-четени