Засилени мерки за сигурност в София заради мача ЦСКА-Монтана 24.05 | 10:52

Полицаи ще претърсват всеки фен преди да го допуснат на стадиона

От iNews.bg

Днес от 20:00 ч. на Национален стадион "Васил Левски” ще се проведе финала за купата на България по футбол между отборите на ПФК "Монтана”  и ПФК "ЦСКА” Служители от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицаите ще следят за недопускането на инциденти на територията на столичния град. Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на "Монтана” ще бъдат съпровождани от униформените до подсигурените за паркиране места. Те са пред вход № 4 на националния стадион. Организирано пътуващите привърженици на ЦСКА от страната също ще бъдат съпровождани и ще паркират на алеите пред  секторите "А” и "Б” на стадион "Българска армия”.

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. В района на спортното съоръжение на изградени  контролно- пропускателни пунктове служителите на реда ще проверят влизащите. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Малолетни  ще се допускат на територията на стадиона само след предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17:30 ч.

Водещи

Най-четени