Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов 05.07 | 17:45

Той бе хванат зад волана след употреба на наркотици

От iNews.bg

Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов. Той бе хванат зад волана след употреба на наркотици.

При проверка с полеви тест кметът е хванат с кокаин и задържан. Едни отказваха да коментират, а други отказваха да повярват, предава бТВ.

Иво Иванов е бил задържан, а впоследствие освободен. Казва, че спрял доброволно и не е бягал от полицията, каквато е първоначалната информация.

"Само да ви обясня, че аз пия много хапчета и току-що си бях изпил хапчетата и бях тръгнал да вечерям в Бяла Слатина. Не е тайна за никой с тези фалшиви тестове, дават го и по телевизията. Докато не се докаже имам или нямам вина, тези глупости, които се пишат", каза Иво Иванов

Случаят коментира и вътрешният министър Калин Стоянов. "Отнет е автомобилът, ще изчакаме и резултатите от кръвната проба, тъй като все пак става въпрос за длъжностно лице, кмет на населеното място. Неговата проба ще бъда изработена приоритетно". обясни той.

Преди две седмици в община Борован се проведоха извънредни избори за общински съветници, след като видеозапис от есента показа как в Малорад се дописват преференции за определени кандидати. Новият вот бе спечелен категорично от партия "Възраждане".

"Всичко е на политическа основа, беше ясно, аз бях предупреден, че ми се готвят такива неща, политически, за да могат да ме свалят от поста", заяви кметът на Малорад.

Междувременно напрежението в общината ескалира. Преди дни бе подпалена нива на семейството на общински съветник, а потърпевшите се усъмниха в кмета на Малорад. Той отрече. Тази нощ отново е имало палеж – пламна масив на фермер, близък до председателя на местния парламент. 

Водещи

Най-четени