Застудява в неделя, ще има условия за поледици 11.01 | 16:20

В понеделник и вторник отново ще започне затопляне

От iNews.bg

През нощта облачността ще е значителна и в южната половина от страната и на места в Предбалкана ще превали дъжд. По високите котловинни полета на Западна България и в планините дъждът ще премине в сняг. На отделни места ще има условия за поледици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София - около 1, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Утре преди обяд на много места в Южна България ще продължи да превалява дъжд, в планините - сняг, а по-късно от север облачността ще се разкъса. Северозападният вятър ще утихне, а в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 5.

 

По Черноморието облачността ще е значителна, преди обяд с превалявания от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 3.

В понеделник и вторник времето ще бъде сухо и спокойно. От запад отново ще започне затопляне. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места по поречието на Дунав, в котловините и низините, в нощните часове и преди обяд, ще бъде с мъгла или ниска облачност. В Предбалкана във вторник дневните температури ще достигат 10-12 градуса, в останалата част от страната ще бъдат предимно между 3 и 8 градуса. Сутрешните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.

Водещи

Най-четени