Застудяването продължава и в неделния ден 12.03 | 09:30

Очакваните максимални стойности ще са между 10-13°С

От iNews

През нощта срещу неделя облачността над страната от северозапад постепенно ще се разкъсва и ще намалява. По-значителна ще се задържи над Южна и Югоизточна България, където на места ще превали дъжд. Сняг ще превали над планинските райони - с надморска височина от над 1400 метра.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, и с него ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще се понижат и ще са между 4°С и 8°С. По-хладно ще се задържи над югозападните райони – до 1-2°С.

През неделния ден времето над страната ще се задържи с разкъсана облачност, която следобед над много райони ще намалее до слънчево.

Вятърът ще отслабне и ще е предимно слаб от северозапад, а в Източна България следобед ще се ориентира от североизток.

Очакваните максимални стойности ще са между 10-13°С. По-студено ще е над районите със северозападен вятър – до 8-9°С.

Времето в София

До обяд времето над столицата ще е с разкъсана облачност. Подобряване на времето очакваме следобед и тогава ни очакват и повече слънчеви часове. Минималните температури сутрин ще са ниски – до 1-2 °С. През деня ще се затопли, но термометърът ще показва стойности – до едва 8°С. Ще духа умерен северозападен вятър и ще се усеща , като по-студено време.

Времето по планините

През нощта срещу неделя над Рило-Родопския масив и Централна Стара планина ще превали и мартенски сняг. Не се очаква съществена снежна покрива.

През деня облачността ще е променлива, а следобед времето ще се подобрява и ще е предимно слънчево. Ще духа силен северозападна вятър. Остава висока лавината опасност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя се очакват валежи от дъжд, а на места над крайните югоизточни райони и с гръмотевици. След полунощ явленията навсякъде ще стихнат.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която към края на деня ще намалява до ясно време. Ще духа умерен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от североизток и да стихне. Максималните температури ще се понижат и ще са между 9-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват замърсявания.

Времето на Балканите

След преминаването на студения атмосферен фронт, времето на полуострова постепенно ще се стабилизира. Облачността ще е разкъсана и ще намалява до слънчево време. По-значителни валежи очакваме над Егейско море и Турция.

През следващите 48 часа времето над Турция ще се усложнява. Очакваме значителни валежи, гръмотевични бури и по-висок риск от наводнения. Лошото време ще се насочи и към районите, пострадали от земетресението през февруари месец.

След България, бурята се мести в Турция с още по-голяма мощ – чакат се силни валежи и наводнения, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Водещи

Най-четени