Затварят кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ 19.08 | 17:07

То ще бъде затворено от утре 20 август до края на месеца.

От iNews.bg

От утре до края на месеца ще бъде затворено кръстовището на бул. Черни връх" и ул. "Сребърна". Това каза пред журналисти Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община.

По думите на Христов, кръстовището се затваря с цел да бъдат съчетани двата проекта – строителството на метро станцията на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" и изграждането на булеварда.

То ще бъде затворено от утре 20 август до края на месеца. Христов обясни, че там предстоят да се извършат включванията на подземната инфраструктура , която се изгражда заедно с метрото и тази, която се изгражда по булеварда, който се строи в момента, със съществуващите мрежи, които обезпечават електропреносното захранване на големи територии в район "Лозенец" и в район "Витоша" и съответно канализация и водопровод.

"За времето, за което ще бъде затворено самото кръстовище, движението ще се продължава да се осъществява по бул. "Черни връх", връзката ще е през бул. "Тодор Каблешков", ул. "Емилиян Станев" и съответно на това кръстовище или по ул. "Козяк" в посока центъра на града или по ул. "Хенрик Ибсен" към бул. "Гоце Делчев", уточни той. "Запазваме, макар и при силно ограничени условия, в рамките на следващите до 10 дни, възможността да се минава с автомобили в този район, както и частично обслужването с градския транспорт.

След приключването на тези дейности така, както е по графика на "Метрополитен" в края на месец август ще бъде възстановено изцяло движението по кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" и ще продължи работата до края на месец октомври, както е по договор", посочи той и добави, че се очаква това да стане и малко по-рано.

"По-същественият момент тук, който вероятно ще доведе до спазването на срока, надявам се, е изграждането на кръговото кръстовище на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Атанас Дуков", където трябва да бъде премахнато светофарно регулираното кръстовище и да се осъществява движението в кръгово", каза още Христов.

 

Водещи

Най-четени