Затварят път в Родопите заради взривяване на скали 26.07 | 15:07

Движещите се между Средногорци – Рудозем ще минават по обходен маршрут

От iNews.bg

От днес до 18:00 ч. на 30 юли /вторник/ е ограничено движението по път II-86 Средногорци - Рудозем за извършването на взривни работи. Те ще са в участък, който е в средата на трасето между двете населени места. Обходният маршрут е по направлението: Средногорци - Смолян (кв. "Устово" - кв. "Райково") - Рудозем и обратно.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.", финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се реконструира 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС.

Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушване на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Водещи

Най-четени