Затворник в Бургас опита да се самозапали 05.02 | 17:01

Обвинява администрацията на затвора в далавери

От Мая Александрова

Тази сутрин затворник в Бургаския затвор опита да се самозапали. Мъжът с прякор Закса вдигна накрак надзиратели, линейки и полиция.

Закса твърди, че разполага със записи, които доказват, че администрацията в затвора се занимавала с далавери. По думите му надзиратели получавали пари от близки на затворници. Лишеният от свобода заяви, че вече е направил опит да разпространи към прокуратурата.

По този повод е разпоредена и проверка, съобщиха за Inews.bg от Министерството на правосъдието.

"Имам улики срещу администрацията на затвора, че правят далавери, правят всичко за пари, вкарват наркотици. Имам записи и всичко мога да докажа", заяви Закса пред Flagman.bg.
"Излязох на протест, защото всеки прави каквото си иска. Ако имаш пари, се оправяш, ако нямаш... И аз бях изнудван. Искаха ми 3800 лева, за да ме пуснат. Имам запис. Чакам прокурор да дойде да ме разпита, за да му го предам", категоричен е Закса.

Той се оплака, че администрацията на затвора нито придвижвала сигналите му до прокуратурата, нито му давала право да се ожени за приятелката си.  

По-рано днес Закса запали вестник, вкара го в якето си и изчака изкуствената материя да пламне. Първият му опит обаче бе неуспешен. За втори той нямаше шанс.

От затвора официално отказват коментар. Според администрацията такъв случай няма и днес не е станало нищо необичайно, допълва Flagman.bg.

Водещи

Най-четени