Затягат правилата за търговските вериги 13.02 | 13:42

Не трябва да се допуска дискриминация както на производители, така и на вносители

От Кремена Бедерева

Правителството готви промени в Закона за конкуренцията. Това обяви в Стара Загора премиерът Пламен Орешарски. Промените се отнасят до търговските вериги в нашата страна.

Необходима е по-добра регулация на база добри европейски практики, посочи премиерът. По думите му не трябва да се допуска дискриминация както на производители, така и на вносители.

Най-вероятно на 17 февруари в Анкара на ниво министри ще се проведе среща по повод дълготрайно решение на проблемите, свързани с разрешителните за пренос. Окончателно решение за срещата още няма, посочи Пламен Орешарски.

Той припомни, че блокадата на българско-турската граница е паднала.

Премиерът присъства на тържествената церемония в Стара Загора по посрещането на 25-и контингент от въоръжените сили на България.

"Изключително се радвам, че мога да посрещна днес 25-ия контингент от въоръжените сили на България, който успешно завърши мисията си. Бих искал да изразя своята и на кабинета благодарност за професионализма и всеотдайността, с която всички вие изпълнявахте поставените задачи по време на мисията. В продължение на повече от шест месеца всеки ден вие защитавахте авторитета на България и на Българската армия", обърна се премиерът към военнослужещите.

Министър-председателят отбеляза отличните оценки от нашето участие от партньорите ни, от международни институции и организации.

"България има своя принос в укрепването на мира и сигурността в Афганистан. Утвърдихме се като сериозен, предвидим и желан съюзник в общото семейство на страните, които се борят със заплахата от тероризма и допринасят за стабилността в горещите точки на света", каза премиерът Орешарски.

По думите му в тази трудна, изпълнена с рискове и предизвикателства мисия българските военнослужещи доказаха своя висок професионализъм, морално-волеви качества и достойнства. "Гордея се с вас не само като премиер, а и като български гражданин. Пожелавам на всички здраве, късмет, бързо възстановяване и щастие, споделено от вашите роднини и близки", добави в заключение министър-председателят.

Водещи

Най-четени