Захвърлен боен питбул вдигна накрак жителите на Дупница 06.06 | 13:38

Агресивното куче нападна жена, разкъса други две кучета и предизвика паника на метри от училище

От Теодора Кокаланова

Изхвърлено бойно куче вдигна накрак живеещите около СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница. Животното било много агресивно и нападнало жена, разкъсало други две кучета и ранило трето.

Едното убито куче било домашно, а другото – бездомно, но върнато на улицата след кастрация и маркировка в приюта. Хората в района се притесняват, тъй като според тях не се прави нищо, за да бъде издирен стопанинът на агресивното животно, който явно се занимава с нелегални боеве с кучета.

В злополучния инцидент на 30 май в полицията са получени десетина сигнала в рамките на няколко минути за случващото се на ул. "Крайречна". Говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка уточни, че животното не е убито. По думите ѝ са повикани служители на общинския приют. 

Преди пристигането на полицаите питбулът вече бил тежко ранен както от схватките с кучетата, така и от опитите на хората да ги разтърват. 

"След пристигането ни на място полицаите бяха успели да избутат кучето встрани, за да предпазят хората. Кучето беше евтаназирано. Нямаше признаци на болест, ако някой се притеснява, че може да е било бясно, просто е било изключително агресивно", обясни служителят от приюта Георги Ценев. 

По думите му цялото му тяло било в белези не само от наранявания, но и от операции, което говори, че питбулът е използван за боеве. Най-вероятно е изхвърлен заради напредналата му възраст, съобщи в. "Струма". 

 

Най-четени