Защо блокове в София останаха без топла вода? 01.10 | 10:45

Вече повече от месец жителите на няколко жилищни блока в София са принудени да чакат по над 30 минути, за да получат топла вода от крановете си

От iNews.bg

Вече повече от месец жителите на няколко жилищни блока в София са принудени да чакат по над 30 минути, за да получат топла вода от крановете си. Проблемът, който според живущите се дължи на повредена циркулационна помпа, не само създава неудобство, но и води до значително увеличение на сметките им за вода.

Според информация от засегнатите, аварията е възникнала преди около месец. Оттогава жителите на блоковете са принудени да изразходват големи количества студена вода, докато чакат да потече топла. Един от живущите сподели: "Оттогава бездействието на Топлофикация е факт. На ден минимум около 100 литра е разходът на вода за домакинство. Това са около 100 лева допълнително към сметките ни за следващия месец."

От своя страна, "Топлофикация - София" потвърди, че са извършили проверка на 17 септември, при която е установена изгоряла помпа за гореща вода. От дружеството уверяват, че са предприети необходимите действия за ремонт на повредената част в абонатната станция.

Според изявлението на "Топлофикация - София", доставката на необходимите части и материали се осъществява чрез обществена поръчка. Вече е сключен договор за такава, но в момента се изчакват частите за ремонта. Дружеството се ангажира да подмени помпата за своя сметка, но не посочва конкретни срокове за извършване на ремонта.

Жителите на засегнатите блокове изразяват съмнение, че проблемът ще бъде решен в близко бъдеще. Те заявяват намерението си да потърсят обезщетение за причинените неудобства и допълнителни разходи.

Водещи

Най-четени