Защо жените си пробиват трудно път в бизнес мениджмънта? 17.02 | 09:49

Това ще бъде централна тема в днешния дебат на социалните министри в ЕС

От Филипа Тодева

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще вземе участие в 3146-то заседание на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, което ще се проведе днес, 17 февруари, в Брюксел, Белгия.Това съобщиха от МТСП.

По време на заседанието ще бъдат проведени два дебата, посветени на участието на жени в управителните съвети на търговските дружества и младежката безработица в контекста на Стратегия Европа 2020. По първата тема ще бъдат обсъдени пречките пред увеличаване броя на жените в управителните съвети и начините за преодоляването им на национално и европейско ниво, както и на обмяната на добри практики на национално равнище.

Във връзка със Стратегия "Европа 2020" дебатите ще се фокусират върху ефективността на мерките и активните политики, прилагани на пазара на труда, проблемите с младежката безработица, защитата на най-уязвимите групи и най-пострадалите от кризата.

Като заключения на Съвета ще бъдат приети политически насоки за 2012 г. относно приоритетите за действие в областта на заетостта и социалните политики и ще бъде обсъдено предложение за Решение на Съвета относно насочени към политиките за заетостта на държавите-членки и други.

Днес програмата на министър Младенов включва срещи с Норман Лам, министър в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, и Анете Ниидерфранке, държавен секретар в Министерството на труда и социалните въпроси на Федерална република Германия. Със Норман Лам, министър в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между двете министерства.

По време на втората среща ще бъде подписана Съвместна декларация за намеренията за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика на Република България и федералното Министерство на труда и социалните въпроси на Федерална република Германия. 

Водещи