Защо купуването на машините за гласуване не е станало по-рано 02.02 | 08:23

Ето каква е версията на бившия министър Делян Добрев

От iNews.bg

Според съда машинното гласуване в крайна сметка трябва да се проведе във всички секции на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Оказа се обаче, че това решение на Върховния административен съд създава известни неудобства и към настоящия момент все още не е съвсем ясно как устройствата ще бъдат набавени, нито колко точно ще струват те.

"Никой не очакваше предсрочни избори и затова не е стартирана процедура за купуването на машини. В същото време законът за обществените поръчки позволява при спешност да се поръчат в кратки срокове. Има достатъчно време решението да бъде изпълнено”, заяви в министърът на икономиката от кабинета "Борисов 1" Делян Добрев пред Нова тв.

Според него има големи производители, които вероятно ги разполагат с машините на склад. Ако пък не, могат бързо да ги произведат. Именно затова не вижда драма в набавянето им.

Добрев коментира и предизборните обещания на опонентите си. По думите му БСП се опитва да лъже хората и сравни обещанията им с торба с шеги. За разлика от тях обаче ГЕРБ били изпълнили всичките си обещания.

Водещи

Най-четени