Защо отвлякоха Лара Банева 05.03 | 18:05

Разследващи работят по няколко версии за похищението на Лара Банева

От Диана Цветкова

От инсценировка до провалена сделка за дрога – това са няколко от версиите, по които работят разследващите отвличането на 10-годишната дъщеря на Брендо Лара.

Според едната от версиите похищението е инсценирано от Евелин Банев. Целта е той да бъде освободен от ареста в Италия и да дочака на свобода рая на делото за трафик на кокаин, което се води срещу него на Ботуша, съобщава БНТ.

Сплашване към Брендо е друга от версиите на разследването. Според нея е възможно в основата на отвличането да е предупреждение към Брендо, за да не се разприказва пред италианския съд и да не издаде по-високите нива в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Третата версия е за поръчка от кокаиновата мафия в Южна Америка заради провалена доставка на дрога.

Криминалистите проверяват и възможността похищението да е извършено заради неуредени дългове на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.

Към момента няма информация да е искан откуп за свободата на момиченцето. Няма данни и към семейството на Брендо да са отправяни заплахи.

Дъщерята на Евелин Банев – Брендо бе отвлечена рано тази сутрин пред дома ѝ в столичния кв. "Бояна".

Похищението стана, докато шофьорът и охранител на Брендо чакал Лара пред къщата, за да я закара на училище. Когато момичето излязло, зад колата се появили трима маскирани, които открили огън, грабнали 10-годишното дете и го натъпкали в джип BMW X5, с който избягали.

Шофьорът пострада при нападението. Той е във Военномедицинска болница с две огнестрелни рани и беше опериран.

Водещи

Най-четени