Защо си отиде социалният министър Бисер Петков? 30.11 | 09:45

Темата коментира социологът от „Тренд" Евелина Славкова

От iNews.bg

В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания. Бисер Петков бе назначен за социален министър на 4 май 2017 г. "Бих определила тази оставка като изненада. Това е нов жанр, който наблюдаваме при управлението на Борисов. Най-често сме ставали свидетели на оставки, когато има някакъв много сериозен скандал или някакъв много сериозен проблем”. Това  коментира социологът от "Тренд" Евелина Славкова в студиото на "Събуди се”.

"До този момент по-голямата част от министрите при управлението на Борисов са се разделяли с поста си на база на някакъв публичен скандал, на който сме станали свидетели”, категорична е тя.

"Тук вече забелязваме нов детайл – искане на оставка заради натрупани във времето проблеми, въпреки че в настоящия момент по-скоро виждаме, че в сферата на здравеопазването има проблеми, отколкото в сферата на труда и на социалната политика”, смята още Евелина Славкова.

Водещи