Здравков: Флоров покрил самолет с костюми, напоени с кокаин 14.06 | 10:05

Пашата прибирал по 50 ст. от кутия контрабандни цигари

От Десислава Маданска

"Самолет с костюми, напоени с екстракт от кокаин, е кацнал необезпокоявано и е бил защитен от митническа проверка от самия Станимир Флоров." Това заяви шефът на легия "Антимафия" Григор Здравков пред TV7. 

По думите му на митницата са имали сигнал и са се готвили да заловят пратката, когато Флоров се е обадил и е казал, че тя е контролирана и трябва да се достави директно на адрес. Костюмите били пристигнали от Перу.

Според Здравков на летището се вършат много безобразия. По думите му служителите, които са били на смяна, когато е щял да лети Гълъбин Боевски, не били случайни.

Той обясни, че през последните 15-20 години митниците нарочно бавели някои "неприятелски фирми" за сметка на други, които били "фаворитизирани".

По думите на Здравков най-големи били "бакшишите" за митничари при контрабандата на цигари без бандерол.

"Там бакшишите са най-големи по една малка проста причина, че контрабандни цигари без бандерол се купуват на едро от чужбина или от български производител на цена около 47 евроцента, а се продават на пазара. От 1 лев до 3,50 влизат в джоба на контрабандиста, полицаи, политици и други такива държавни служители, като го сметнете на контейнер има-няма около половин милион", твърди Здравков.

Според него не може да има контрабанден канал без определени служители и съответния политик отгоре на върха на пирамидата.

"Там са Гранична полиция, там са митници съответно вътрешна, във вътрешността на страната, зависи какъв е каналът и съответният политик или министър, на който трябва да се отчиташ", посочи той.

Здравков посочи, че общо на митничарите се раздават около 50 000 евро на камион за цигари, които не са наше производство. Сумата била толкова голяма поради високия марш на продажбата.

По думите му било публична тайна, че през последните 4 години на върха на контрабандата стоял Румен Николов – Пашата.

"При него влизат 50 стотинки от всяка кутия, като го сметнете, ще видите какво се получава", заяви лидерът на легията.

Той допълни, че през 2010 г. са заловени 25 камиона с контрабандни цигари, през 2011 г. те са 19, а през миналата – 8.

"ГЕРБ се превърнаха в една много добра машина за мачкане. Мръсните пари от контрабанда се използваха за избори. Сега ще ги вложат в стачки, които ще започнат в началото на септември. Двама са хората от ГЕРБ, които отговарят за тези пари", добави Григор Здравков.

Водещи

Най-четени