Здравният министър: Няма драма и към момента нови мерки срещу COVID-19 не се налагат 27.08 | 17:00

Това каза служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, който посети COVID зоната в 12-и Диагностично-консултативен център, в столичния квартал "Люлин"

От iNews.bg

"Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и на заразените не е толкова голям, няма драма в ситуацията и към днешна дата не се налагат нови мерки". Това каза служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, който посети COVID зоната в 12-и Диагностично-консултативен център, в столичния квартал "Люлин". Министерството на здравеопазването предостави на центъра пулсоксиметри.

По думите на Кацаров, той изчаква доклад от главния държавен здравен инспектор за епидемичната обстановка, като на база на експертния доклад ще вземе решение дали е необходимо да се налагат нови мерки.

"До момента са разкрити 39 COVID зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите планове и сметки в рамките на седмица - две ще има поне 150 такива, равномерно разпределени географски в страната", каза министърът.

Те ще са снабдени с необходимата апаратура, за да се направят всички нужни клинични и амбулаторни изследвания на пациентите, предимството е, че няма да се смесват пациенти.

COVID зоните ще помогнат да се намали натискът към болниците, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи.

Водещи

Най-четени