Зеленогорски: Изходът е ново дясноцентристко правителство при този парламент 29.11 | 15:29

Страната не бива да остава месеци в безвластие преди председателството на ЕС

От iNews.bg

"За нас устойчивост, стабилност и сигурност означава да се търси вариант за използване потенциала на парламента и евентуално съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент". Това заяви пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, предаде Фокус.

Във връзка с обсъжданите теми по време на заседанието на КСНС партийният заместник ан Меглена Кунева в ДБГ уточни, че четири часа политическите сили и президентът Росен Плевнелиев са разговаряли за много неща. "Преди всичко за това как да се запази стабилността и сигурността в България. Очевидно е, че такава в момента има и на фона на международната среда, и изключителните предизвикателства пред България”, посочи Зеленогорски.

Запитан дали РБ ще вземе мандат за съставяне на кабинет в рамките на 43-тия парламент, той каза, че "най-вероятно утре ще има Изпълнителен съвет на блока, на който ще обсъдят всички възможности".

Според Зеленогорски обаче "най-страшното би било страната да бъде хвърлена в една жестока криза". "Да я оставим в безвластие 7-8 месеца в тази изключително тежка среда на големи предизвикателства. Да не говорим, че изобщо няма да можем да се подготвим за председателството на ЕС. Това ще удари България много сериозно, няма да можем да се възползваме от възможността да дадем своите приоритети”, категоричен е той.

Зеленогорски коментира, че не е въодушевен от отсъствието на новоизбрания президент Румен Радев на заседанието на КСНС.  

Водещи

Най-четени