Зеленогорски: Няма как да стане това с вдигането на доходите 19.04 | 17:26

Новите управляващи не предлагат мерки за подобряване на бизнес средата

От iNews.bg

Няма как да очакваме вдигане на доходи без реални мерки за подобряване на икономическата среда, каквито не виждаме сред приоритетите на бъдещото мнозинство. Това коментира бившият депутат Найден Зеленогорски, член на Политическия съвет на дясната коалиция Реформаторски блок, която не влезе в 44-то Народно събрание.

"Има обещания за запазване на данъчни ставки, но не пише нищо за осигурителните вноски. Имаме опасения, че за да бъде осигурено вдигането на пенсиите, ще бъдат повишени и осигуровките. Което е допълнителна тежест за работещите, вместо усилията да се съсредоточат в облекчаването на бизнеса, както предвиждаше програмата на Реформаторския блок, с намаляването на ДДС от 20% на 18% и увеличаване на прага за регистрация по ДДС от 50 на 200 000 лв., което би дало сериозен стимул за развитие на малките и средни предприятия", коментира Зеленогорски.

Според него ГЕРБ и Обединени патриоти трябва бързо да съставят правителство и да заемат ясна позиция към ЕС за създаване на общи европейски сили за сигурност, които да пазят южната граница на България и Съюза.

"Бъдещето на десните партии е да потърсят начин да работят заедно и да изградят стабилна алтернатива на властта. От РБ ще следим всяко действие на новото правителство и ще бъдем коректив на това управление", каза още партийният заместник на Меаглена Кунева в ДБГ.

Водещи

Най-четени