Зеленогорски последва примера на Мартин Димитров и подаде оставка 26.06 | 17:05

Пред iNews Найден Зеленогорски обясни, че е обмислял напускането си още от 15 май, когато СДС каза "не" на Синята коалиция

От iNews.bg

Найден Зеленогорски потвърди пред iNews, че подава оставка като заместник-председател на Съюза на демократичните сили (СДС).

Десният политик е обмислял решението си още от 15 май. Тогава на заседание на Националния съвет на партията се взе решение СДС да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

Този отказ от повторно явяване на избори във формат "Синя коалиция" стана причина Мартин Димитров да подаде оставка, а сега примера му последва и Зеленогорски, който бе член на екипа му. Освен това екс-заместникът на Димитров не крие, че е привърженик на коалиционния десен формат.

"Това е един морален акт, с който аз искам и да подкрепя Мартин Димитров, част от чиито екип бях", подчерта Зеленогорски. 

Той не пожела да коментира кой от петимата кандидати е най-подходящ за нов лидер на СДС, нито каква ще политическата съдба на Сините в политиката след вътрешнопартийните избори. 

Найден Зеленогорски е роден през 1961 година и е икономист по образование. Бил е народен представител в 38-то Народно събрание. През 1999-та бе избран за кмет на Плевен. През 2011 година загуби с минимална разлика от кандидата на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени