Зеленогорски сигурен в участието на РБ и в следващия парламент 18.11 | 16:22

Опитите за разбиване на Блока са неуспешни, категоричен е съпредседателят на Реформаторите

От iNews.bg

РБ е в добра кондиция и като началник на щаба ще направя всичко възможно да бъдем част от следващия парламент. Това коментира пред медии в парламента Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторски блок. "Видях как се разби СДС, как се разцепи Синята коалиция, за съжаление видях и как се правят опити за разбиване на Реформаторския блок, но се оказаха неуспешни", посочи още той.

"Част от колегите правят опити да се спънат в един и същ камък за пореден път, а новият личен проект, за който само се говори, но никой нищо не знае, очевидно е в нелегалност като партизанско движение", каза още Зеленогорски.

Съпредседателят на РБ оцени приемането на бюджета като положително действие на парламента. "Икономиката се развива успешно и ако си позволим да взривим всичко това с приемането на популистки текстове между четенията, ще бъде огромна щета", смята той. Зеленогорски добави, че не си обяснява поведението на т.нар. опозиция, която не подкрепи бюджета и поставя на изпитание държавата, защитавайки тесния си партиен интерес.

"Пред този парламент има и още две важни задачи – приемането на второ четене на антикорупционния закон, за да може новият център за предотвратяване на корупцията да започне да работи от 2017 г., както и разглеждане на въпросите от националния референдум", коментира също Зеленгорски. Той добави, че толкова големи промени в изборната система не могат да се правят "на коляно" и че няма впечатление да се работи по конкретни законопроекти.

Водещи

Най-четени