Земетресението на 24 май било като по учебник 26.05 | 21:30

Периодът на затихване ще бъде продължителен

От iNews.bg

Земетресението от 24 май е било като по учебник, със затихващи и последващи трусове. Това

заяви проф. Николай Милошев от Института по геофизика, геодезия и география към БАН.

"Слава Богу, няма сериозни жертви и щети, защото това е много далеч от нас и няма как да навреди. Сигурно периодът на затихване ще бъде доста продължителен, но доколкото знам от снощи до днес единственото усетено е днес следобед. Там епицентърът и е бил около 4,6 по Рихтер”, каза Милошев.

"След пернишкото земетресение, както и при други земетресения, се оказа, че през последните години ние работим в един пълен, много добър синхрон. Вчера и г-жа Фандъкова беше в института, с главен комисар Николов се чувахме няколко пъти по телефона, за да си сверим информацията, защото част от информацията и тяхната, и нашата идва от мястото, от самите хора там, които са го усетили, така че като синхрон мисля, че работим прекрасно”, допълни още специалистът.

Той добави, че при земетресението в събота в Турция са скачали хора от балконите.

"Паниката никога не е добър съветник. Ако хората успеят да не изпаднат в паника, тогава ще се сетят за всичко – че не трябва да влизат в асансьора, не трябва да тичат по стълбите, че трябва да застанат под рамката на вратата", коментира Николай Милошевм цитиран от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени