Зима 2023: Апартаменти в Банско и Пампорово се предлагат за 700-800 лева на месец 03.10 | 18:00

Едно и също студио излиза 100 лв. на вечер, ако се вземе само за седмица, докато за месец цената пада със 75 лв. на ден, показаха изчисления

От iNews.bg

Пуснаха апартаменти на ротация в Банско и Пампорово за 700-800 лв. на месец, показа проверка на "Телеграф". Баби, внуци, братовчеди наемат едно жилище за цял месец, за да им излезе по-евтино и след това се редуват за престоя, разказаха брокери. Едно и също студио излиза 100 лв. на вечер, ако се вземе само за седмица, докато за месец цената пада със 75 лв. на ден, показаха изчисления.

Цени

В Банско и Пампорово най-търсени са луксозно обзаведените студиа с голяма баня, кухненски бокс и спалня. В Банско цените им тръгват от 100 лв. на вечер и минават 130 лв. За месец наемът на жилище от 40 квадрата върви около 750 лв. В Пампорово също има много оферти за едностайни под наем със същата квадратура, като в повечето случаи е обявена цена на една нощувка, която тръгва от 70 лв. и минава 150 лв. Месечният наем излиза 800 лв., обясниха брокери. По думите им апартаментите на ротация се превръщат в тенденция за ваканционните имоти. Така се спестява сериозна сума и в същото време се осигурява почивката на цялата фамилия, коментираха агенти. Някои наемат студио и се редуват с баби, други с братовчеди, трети с приятели. Апартаментите имат всичко необходимо за дълъг престой – готварски печки и пълно кухненско оборудване – тостер, микровълнова, кафе машина. Повечето са с пералня, а някои разполагат и със съдомиялни.

Условия

Някои собственици поставят условие имотът да се наеме за минимум три месеца, уточниха брокери. Други дават апартамента с уговорката вътре да не се водят домашни любимци и да не се пуши. Сред изискванията на клиентите обикновено е имотът да е близо до ски пистата и да е в голям комплекс, който да разполага с различни удобства - закрит басейн, спа център, фризьорски салон. Собствениците на имотите предупреждават клиентите си, че повечето подобни екстри работят само сезонно и е възможно, ако се наеме студио през октомври например, спа центърът все още да не работи. Повечето обекти отварят през ноември.

Водещи

Най-четени