Зита Гурмай: БСП направиха много за мерките за справяне с младежката безработица 29.03 | 19:21

Президентът на ПЕС-жени похвали Станишев за работата му за младежите

От iNews.bg

"Винаги е удоволствие да съм в България и да имам привилегията да работя с вас и с вашия лидер Сергей Станишев. Това заяви президентът на ПЕС-жени Зита Гурмай днес на Втората отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП.

Зита Гурмай се обърна към членовете на обединението с поздравление за значително увеличения им състав.

"Няма много младежки обединения в нашата партия, които да имат такава голяма конференция", каза тя и припомни, че по време на изработването на програмата за младежка гаранция е имало работна група, която е дала много конкретни препоръки.

Гурмай подчерта, че проблемите на европейската младеж са едни и същи навсякъде - прекалено много млади хора са безработни.

"Вашият лидер Сергей Станишев се бори неуморно на европейско ниво, за да осигури средства за младежката гаранция. Благодарение на неговото лидерство и на министрите от семейството на ПЕС успяхме да съберем 8 милиарда за борба с младежката безработица", каза Зита Гурмай.

Според нея обаче предстои още много работа.

"Мартин Шулц е нашият общ кандидат и с него можем да променим Европа", заяви още президентът на ПЕС-жени.

Гурмай припомни, че на миналите избори 29% от младите европейци са гласували. Тя подчерта, че Шулц не е сам, а е общият кандидат на ПЕС и трябва да бъде подкрепен от всички лявомислещи европейци и хората, искащи промяна, информират от пресцентъра на БСП.

Най-четени